בקרוב תחל הנציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות באכיפה – שלמה קוגן

שלמה קוגן

ב 1.1.2017 נכנס לתוקף תיקון מספר 15 לחוק שוויון לאנשים עם מוגבלות . בהתאם לתיקון זה גופים ציבוריים אמורים לפעול לשילוב העסקה של עובדים עם מוגבלות . גוף ציבורי המעסיק מעל 100 עובדים אמור לקבוע יעד העסקה של 5% מקרב עובדיו אשר יהיו עם מוגבלות משמעותית. הגופים הציבוריים כוללים את משרדי הממשלה ובהם גם משטרה ורשויות מקומיות וגופים דומים נוספים.

שלמה קוגן

בהתאם לכתבה ב ynet בנושא מתעתדת הנציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות להחל באכיפה ובדיקת עמידתו של ארגון בדרישות החוק. עם זאת קיים קושי בבדיקת כמות העובדים המוגדרים כעובדים עם מוגבלות , מכיוון שקיים איסור על המעסיק לשאול את עובדיו באם יש להם מוגבלות. אי לכך , יינתן מענה לבדיקת העמידה בדרישות החוק על פי נתונים שייאספו ויפורסמו מטעם המוסד לביטוח לאומי .

הבט"ל יצליב בין נתוני העובדים של הגוף הציבורי, לבין נתוני אנשים עם מוגבלות המוכרים למערכות השונות. הנתונים יועברו לנציבות שירות המדינה ולנציבות שוויון זכויות עם מוגבלות ויפורסמו באתר של נציבות שוויון או נציבות שירות המדינה.

כל זאת אמור להסתיים עד לתאריך  14.8.17, פרסום הנתונים יהיה פתוח לציבור .

עמידה ביעד מוגדרת כ 5% ומעלה, רמה בינונית היא בין 3.5% ל 5% , רמה נמוכה בין2% ל 3.5% ואי עמידה בייצוג הולם היא פחות מ 2%.

שלמה קוגן

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s